Fagforening og interesseorganisation for musikpædagoger og musikere
Telefon: 35 35 63 33 • dmpf@dmpf.dk

Instrumentforsikring

Ny udbyder til instrumentforsikring – Brookfield

DMpF’s forsikringsmægler, Carsten Palmer, har fundet en ny leverandør til din instrumentforsikring.

Hvor meget koster det?

Hos Brookfield koster forsikringen 1,5% af værdien for alle former for instrumenter og musikudstyr. Fordi telefoner, tablets, bærbare computere, osv., er mere udsatte genstande, er præmien her lidt højere med en rate på 3%. De fleste af medlemmer har dog primært værdifulde instrumenter og musikudstyr, hvorfor der for de fleste er en del penge at spare i forhold til allerede kendte instrumentforsikringer i Danmark.

Forbedret forsikringsdækning hos Brookfield.

Vores nye leverandør har meget erfaring med at forsikre orkestre og musikforeninger i Norden. Forsikringen har dermed færre begrænsninger og nye dækninger.

Forsikringen dækker på all-risk basis. Det betyder at den dækker alle skader, som ikke er undtaget. Forsikringen er bl.a. udvidet til at dække forsvundne og glemte instrumenter. Hvis dit instrument fx bliver tabt under en rejse, eller du er uheldig at glemme dit instrument i en taxa, så er det dækket.

Fremadrettet risikerer du ikke at stå uden dækning hvis du har glemt at udvide din forsikring til Europa eller hele verden. Dine instrumenter er nemlig automatisk forsikret i hele verden, uden merpræmie.

Hvis dit instrument er totalskadet eller stjålet, erstatter forsikringen den værdi som du har skrevet ind i policen. Det vil sige der gøres ikke afdrag for alder og slitage på dit beskadigede musikinstrument. Det betyder at du kan gå ud og købe et nyt instrument, fremfor at få en lav erstatning ved ældre instrumenter. Derfor er det vigtigt at den værdi der står ved hvert instrument er nyværdien, eller markedsværdien hvis denne er højere.

Hvis dit instrument skal repareres af en udenlandsk reparatør, betaler forsikringen dine rejseomkostninger inkl. overnatning og forplejning i Europa for at kunne aflevere og afhente dit musikinstrument. I den periode du er nødt til at undvære dit instrument, betaler forsikringen for leje af et lignende musikinstrument.

Hvordan får du et tilbud?

Det er nemt at få et tilbud. Hvis du åbner siden www.brookfield.dk/dmpf, kan du gå ind på et online spørgeskema og indtaste dine oplysninger. Herefter får du et overslag på siden inden du ansøger om et bindende tilbud. Du får et tilbud indenfor 24 timer. Carsten Palmer får en kopi på al korrespondance og han hjælper dig gerne med dine spørgsmål. På siden kan du også læse mere om forsikringen og downloade betingelserne. 

Brookfield har desuden gjort det nemt at forsikre ”de ting man glemmer”. Hvis du fx ejer for 25.000 kr. i kabler, mikrofoner, headsets, monitorer, osv., kan du, i stedet for at skrive hver genstand op, lave en post der hedder ”diverse” og en kort beskrivelse af de forsikrede genstande. Så længe de genstande har en enkeltstående værdi er lavere end 5.000 kr. kan den samles under en ”diverse” post. Det betyder at du kan du få forsikret alle de mindre ting du måske ikke har tænkt på at forsikre før.

Hvem er den nye leverandør?

Vores nye leverandør, Brookfield Underwriting AB er et svensk forsikringsagentur som har repræsenteret Lloyd’s i Norden i nu cirka 10 år. Brookfield åbnede kontor i Danmark 01.01.2018 og ledes til dagligt af David de Neergaard. Det er et forsikringsagentur som udelukkende forsikrer særlige ting såsom musikinstrumenter, kunst, smykker, ure, veteranbiler, osv.

https://www.facebook.com/pages/Dansk-Musikpædagogisk-Forening/1478204515780533